Samanismul a fost definit ca prima religie. A existat inainte de civilizatiile timpurii, inainte ca stramosii nostril sa faca primii pasi ai lungii calatorii spre prezent. Inainte de acest timp, samanii erau tamaduitorii, cei care stapaneau puterea, barbatii si femeile. Utilizau magia si vorbeau cu spiritele padurii.
Samanii au fost primii oameni care au beneficiat de cunoastere. Ei au creat, au descoperit, au cultivat si au folosit cunoasterea.
Cunoasterea inseamna putere. Femeile si barbatii care detineau putere in acele zile indepartate, erau samanii. Cum au cucerit sau cum au descoperit samanii aceasta putere? Prin intermediul extazului – o stare alterata a cunostintei, in timpul careia comunicau cu fortele universului. Primii samani au ajuns la acest stadiu folosind mijloace ca postul, abstinenta de la consumul de lichide, autoinducerea durerii, ingerarea de substante halucinogene, concentrarea, etc. Odata stapanite, aceste tehnici le permiteau sa constientizeze alte lumi, imateriale, eterice.
Toata cunoasterea magica a fost obtinuta prin intermediul acestor “modificari de constiinta”. Dialogurile cu spiritele si zeitatile, plantele si animalele au deschis noi perspective de invatare. Samanii impartaseau, deseori, cate ceva din cunoasterea lor celor in mijlocul carora traiau, dar foloseau restul in scopuri personale. Invataturile samanice nu erau destinate publicului larg.
Mai tarziu , samanii s-au specializat in folosirea unor obiecte sa faciliteze modificarile de constiinta, marcand inceputurile (practicarii) ritualului magic. Samanii din intreaga lume folosesc, inca, tobe, moristi, obiecte reflectorizante, muzica, incantatii sau psalmodieri si dans.
Cele mai eficiente ritualuri samanice sunt cu adevarat cele care utilizeaza atat mijloace naturale, cat si artificiale: suspinul vantului, mugetul oceanului, palpairea luminii de foc, bataile ritmate de tobe, etc. Acestea, combinate cu intunericul si incantatiile, coplesesc, in cele din urma, simturile, fortand o modificare a constientizarii lumii fizice spre taramul vast al energiilor. Asa sunt ritualurile samanice care exista si in prezent.
Din aceste inceputuri primitive s-a nascut toata magia si religia, inclusiv Wicca. In ciuda controversei curente, despre vechimea practicii Wicca, ea descinde spiritual din astfel de ritualuri.Cu toate ca a fost rafinata si modificata pentru lumea noastra, Wicca ne atinge, inca, sufletele si cauzeaza extaz – stari alterate de constiinta – unindu-ne cu zeii. Multe dintre tehnicile Wicca au origine samanica. De aceea, Wicca poate fi descrisa ca o religie samanica.
Ca si in cazul samanismului, doar putini alesi se simt atras sa intre in cercurile ei de lumina.
Astazi, Wicca a renuntat la incercarile grele ale durerii si la utilizarea substantelor halucinogene, in favoarea incantatiilor, meditatiei, concentrarii, vizualizarii, muzicii, dansului, invocatiilor si dramatizarii rituale. Prin intermediul acestor instrumente spirituale, practicantii Wicca ating un nivel al constientizarii rituale, similar celor obtinute prin cele mai brutale practici samanice. Am folosit intentionat termenul de “stare alterata de constiinta”. Astfel de schimbari ale starilor de constiinta nu sunt nefiresti, dar reprezinta o deviere de la starea “normala” de constiinta treaza. Wicca ne invata ca natura include un spectru larg de stari spirituale si mentale, despre care cei mai multi dintre noi nu stiu. Ritualurile Wicca eficiente ne dau posibilitatea sa alunecam in astfel de stari , permitand comuniunea si comunicarea cu Zeul si Zeita.
Spre deosebire de unele religii, Wicca nu vede divinitatile ca entitati distincte. Zeul si Zeita sunt amandoua inauntrul nostru si se manifesta in intreaga natura. Aceasta este universalitatea: nu exista nimic care san u fie de la zei.Un studiu despre samanism releva o mare parte a esentei religiei si a experientei religioase, in general, si a practicii Wicca in particular.
Prin ritual, un mijloc de intrare in constiinta rituala, samanul sau practicantu Wicca, barbat sau femeie, isi dezvolta in mod constant gradul de cunoasterea, iar cunoasterea inseamna putere. Wicca ii ajuta pe cei care o practica sa inteleaga Universul si locul nostru in el.
In prezent, Wicca este o religie cu multe variatii. Pentru a crea o imagine despre natura practicii Wicca si pentru ca este un sistem structurat atat de personal, in randurile de fata nu pot sa afirm generalitati despre crezul si forma ei, filtrate prin experienta si cunoasterea mea.
Wicca, asemeni multor alte religii, recunoaste dualitatea divinitatii. Venereaza atat Zeul, cat si Zeita. Ei sunt egali, iubitori, nu distanti sau aflati in "ceruri". Sunt omniprezenti in intreg Universul.
Wicca ne mai invata ca si lumea fizica e una dintre multe realitati. Starea fizica nu reprezinta expresia absoluta cea mai inalta, asa cum nici cea spirituala nu este mai "pura" decat baza. Singura diferenta dintre starea fizica si cea spirituala este ca prima este mai densa.
Ca si religiile orientale, si Wicca imbratiseaza doctrina reincarnarii, acest subiect atat de gresit inteles. De asemenea, putini adepti Wicca au convingerea ca ne incepem existenta a pietre, copaci,melci sau pasari inainte de a evolua oana in punctul in care ne putem incarna ca fiinte umane. Cu toate ca si aceste creaturi si materii poseda un gen de suflet, nu este acel gen pe care il avem noi, oamenii.

Idealul Wicca de moralitate este simplu: fa ce doresti, atat timp cat nu ranesti pe nimeni. Regula mai contine o alta conditie descrisa: nu fae nimic care sa te raneasca pe tine insuti. De aceea , daca tu, ca practicant Wicca, abuzezi de trupul tau, ii negi nevoile vietii, sau iti faci rau in orice alt fel, violezi acest principiu. Aceasta e mai mult decat supravietuire. Garanteaza, in acelasi timp, ca vei fi intr-o stare buna pentru a prelua sarcinile conservarii si imbunatatirii lumii noastre, fiind in cadrul Wicca grija si iubirea fata de planeta noastra, detin roluri importante.Wicca e o religie care utilizeaza magia. Aceasta este o trasatura unica si atragatoare a ei. Magie religioasa? nu este atat de straniu precum ar putea parea.
Magia este punerea in miscare , pe cai naturale (cu toate ca e putin inteleasa) , a energiei, pentru efectuarea schimbarii de care este nevoie. In practica Wicca, magia este folosita ca unealta pentru sfintirea spatiilor rituale si perfectionarea noastra si a lumii in care traim.
Multi oameni confunda Wicca cu magia, ca si cand cele doua cuvinte ar fi interschimbabile. Wicca este o religie care imbratiseaza magia. Daca doriti doar practicarea magiei, probabil Wicca nu e raspunsul potrivit pt dvs.
Un alt aspect fundamental, magia nu este o modalitate de a forta natura sa va faca pe plac. Aceasta e o idee complet eronata, alimentata cu credinta ca, intr-un fel oarecare, magia e supranaturala, ca si cand tot ce exista poate fi in afara naturii.Magia e naturala. E o deplasare armonioasa a energiilor pentru a crea o schimbare necesara. Daca doriti sa practicati magia, trebuie sa dati uitarii toate parerile conform carora aceasta ar fi paranormala sau supranaturala.
Majoritatea practicantilor Wicca nu cred in predestinare. Cu toate onoram si veneram Zeul si Zeita, stim ca suntem suflete libere, care au intregul control si responsabilitatea vietii noastre. Nu putem arata cu degetul spre imaginea unui zeul malefic, cum ar fi Satan, si sa- invinovatim pt greselile si slabiciunile noastre. Nu putem invinovati soarta. In fiecare secunda a fiecarei zile, ne cream viitorul, conturand cursul vietii noastre. Din momentul in care un practicant Wicca isi asuma totala responsabilitate pentru tot ce e sau ea a facut (in viata prezenta si in cele trecute) si hotaraste ca actiunile viitoare ii vor fi in acord cu idealurile si telurile mai inalte, magia va inflori si viata va fi o bucurie.
Probabil,aceasta este estenta Wicca - o uniune plina de bucurie cu natura.Pamantul este manifestarea energiei divine. Templele WIcca sunt reprezentate de pajisti smaltuite cu flori, paduri, plaje si deserturi. Cand un adept Wicca se afla in mijlocul naturii, e de fapt inconjurat de sacralitate aproape la fel cum un crestin este atunci cand intra intr-o biserica.
In plus, toata natura ne canta neincetat , dezvaluindu-ne secretele ei. Practicantii Wicca asculta pamantul. Ei nu impiedica lectiile pe care acesta incearca atat de disperat sa ni le dea. Cand pierdem contactul cu planeta noastra binecuvantata, pierdem contactul cu divinitatea.
Acestea sunt cateva dintre principiile de baza ale Wicca. Ele reprezinta adevarul Wicca; ritualurile si miturile sunt subordonate acestor idealuri si rolul lor este de a le celebra.

1 litru de apa, de preferinta apa de izvor

1 ceasca de miere

1 lamaie feliata

1/2 lingurita de nucsoara

Fierbeti impreuna toate ingredientele intr-un vas nemetalic. In timpul fierberii, luati "spuma" care se ridica cu o lingura de lemn. Cand nu se mai ridica spuma, adaugati urmatoarele:

un praf de sare

sucul de la 1/2 de lamaie.

Strecurati si raciti.Beti in locul miedului cu alcool sau al vinului in timpul Ospatului cel Simplu.

1 ceasca de migdale pisate fin

1/4 ceasca de faina

1/2 ceasca de zahar de cofetarie

2 picaturi esenta de migdale

1/2 ceasca de unt moale

1 galbenus de ou.

Combinati migdalele, faina, zaharul si esenta pana cand amestecul devine omogen. Cu mainile amestecati bine untul si galbenusul de ou. Puneti aluatul la racit. Incalziti cuptorul la 325 grade F. Rupeti bucatele de aluat de marimea unei nuci si modelati-le in forma de semiluna. Puneti-le in tava in care ati pus hartie unsa si coaceti-le aprox. 20 de minute. Servitile in timpul Ospatului cel Simplu, mai ales de esbaturi.

Umple-ti cada de apa si imprastie cateva petale proaspete de trandafir in ea. Aprinde niste lumanari cu vanilie si/sau tamaie.Stand in apa, mediteaza la imaginea pe care ai vrea sa o proiectezi si spune aceste cuvinte:"Pamant, Aer, Foc, Mare.Fie ca Zeita frumusetii sa straluceasca asupra mea!

Ai nevoie de :lumanare roz, esenta de iasomie, rozmarin.Aprinde esenta de iasomie. In timp ce faci acest lucru, imagineaza-ti genul de persoana cu care ai vrea sa-ti petreci restul vietii. Nu trebuie sa te gandesti la o persoana anume, ci la calitatile pe care vrei sa le aiba acea persoana. Spune calitatile pe care le vrei de la o iubire adevarata cu glas tare, in timp ce aprinzi lumanarea roz. Apoi spune aceste versuri, in timp ce stropesti cu rozmarin peste flacara:

"Acestea sunt lucrurile pe care le vreau de la tine: un barbat iubitor, fidel si sincer, intreb spiritele despre acestea. Sa-mi trimita iubirea mea, unica si adevarata!"

Repeta aceste versuri de cate ori este nevoie si apoi stinge lumanarea.

Aceasta magie cu mancare poate fi efectuata fie de o mama fara sot, fie de un tata ai caror copii de asemenea isi doresc un nou membru in familie. 
Incepe sa fierbi un numarul oarecare de oua. Aprinde o lumanare cu scortioara care reprezinta iubirea, caminul si confortul,apoi pregateste-te sa vopsesti ouale ca si cum ar fi Pastele.Implica copiii si roaga-i sa te ajute la vopsit, aratand ce le-ar placea la un tata sau o mama noua. Unele idei sunt inimi roz pentru iubire, sori galbeni pentru fericire, oua albastre pentru pace si sanatate si flori purpurii pentru ca magia sa infloreasca. Dupa ce au terminat, raceste ouale pentru a fi servite.

Femeia care indeasa cu discretie o ramurica de valeriana in decolteul sau va atrage atentia barbatilor.

Pentru a-ti asigura fidelitatea si dragostea iubitului, clipeste la cea mai mare stea de pe cerul instelat inainte de a merge la culcare.

Relatarea unei vrajitoare: o prietena de-a mea era interesata de un anumit barbat si dorea sa faca o vraja simpla de iubire, care sa-i aduca impreuna. Dar m-a avertizat, vraja sa fie usor de desfacut, in caz ca ceva ar merge rau. Urmatoarea vraja este cea pe care i-am sugerat-o.

Taie doua inimi rosii dintr-o hartie. Scrie numele tau pe una si numele lui pe cealalta. Leaga cele doua inimi cu numele fata in fata cu un ac de siguranta. Pune-le intr-un plic si sigileaza-l.Tine-l intr-un loc sigur. Daca apare nevoia de a desface vraja, deschide plicul si scoate inimile.

Deschide acul de siguranta, separa inimile si spune:
"Prima data legate, acum desfacute. Pentru a separa cararile, am venit."

Arde fiecare inima, separat, pana se transforma in cenusa si apoi arunca cenusa in vant.

Povesteste o femeie inteleapta: 

Pentru a pune ghearele pe un iubit, modeleaza o inima din ceara de albine. Scrijeleste pe inima initialele celui pe care-i iubesti. Cu mare grija, infinge un carlig de pescuit prin inima. Pune inima intr-o sticla mica si ingroap-o intr-un loc sigur si izolat, departe de casa.

Aceasta vraja a ajuns la mine mai intai pe cale orala. Povestitorul m-a asigurat de folosirea sa in America, la inceputuri. La origine, inima "prinsa" era agatata de un copac. Cunoscand pe deplin pericolele unor carlige lasate la voia intamplarii, am schimbat vraja, punand inima intr-o sticla, pentru siguranta.

Partea II

Trebuie sa crezi in elementele naturii pt. ca acestea sa aiba efect?

A crede in ceva pentru ca sa functioneze reprezinta uzanta Magiei mentale. Exista anumite forme ale Magiei mentale care necesita sprijin din natura. Oricum, lucrarile de Magie naturala pura nu necesita credinta in magie mai mult decat necesita o prescriptie pentru antibiotice pentru ca acestea sa trateze in mod eficient o infectie.
Energia din corespondentele naturii provine din energia din afara ta. Ai putea sa reglezi balanta adecvata pentru ca lucrarile tale prin organizarea lucrurilor, dar energia ta personala nu este responsabila pentru schimbarea curentului de enrgie.
Obiectul sau substanta pe care ai luat-o din natura este direct responsabila pentru schimbarea curentilor de energie. Nu conteaza ceea ce crezi tu. Aceeasi cantitate de energie va fi eliberata din ierburi, ulei, lumanari, sau orice altceva folosesti. Singurul beneficiu adaugat prin „credinta” este ca lucrarea ta are un surplus peste contributiile Magiei mentale(de fapt, increderea ta ca lucrarea de vraja/ritual va functiona este in sine o lucrare a Magiei mentale).
Increderea ta va face lucrarea mult mai usoara, prin puterea din interior poti completa puterea din afara ta. Ce combinatie mai buna poate exista?

Este necesar sa recompensezi natura cand folosesti elementele ei?

Am vazut vraji care insista sa ceri permisiunea inainte de a recolta si ca trebuie sa dai inapoi inainte ca magia sa poata functiona. Cui sa ceri permisiunea? Si, daca o ceri, cine iti va raspunde? Este probabil un raspuns prea cinic, dar am auzit oameni care sustin cu tarie ca aceasta este singura modalitate de a recolta ierburi, plante, copaci, etc. , din natura. Trebuie sa-i ceri Ei mai intai permisiunea. Vrem sa spunem ca mai intai nu consideram aceasta, in ansamblu, o practica deficienta. Nutreste respect pentru mediul inconjurator care lipseste extrem de mult generatiei de astazi. Oricum, cere permisiunea naturii/zeitei/zeitatii/universului, etc., pentru a pastra balanta, pentru ca universul sa continue sa lucreze la fel de mult pentru mentinerea acesteia. Acest echilibru poate implica o „recompensa”, asa cum este in plantarea unui copac, care creste puternic sau isi imprastie semintele dupa recoltarea unei ierbi din salbaticie. Stim ca un grup de vrajitoare wicca intotdeauna ia cu ele un flacon de apa sfintita cand merg in salbaticie la cules. Dupa ce aduna ceea ce au nevoie, toarna apa peste plantele care raman, ca sa poata creste mai puternice. Toate aceste practici depind de tine. Nu trebuie sa dai nimic inapoi, dar aminteste-ti ca natura stabileste un pret foarte ridicat cand trupul sau este dezechilibrat. Priveste doar pretul pe care-l platim pentru fiecare noua taiere sau ardere si mai grava a padurilor tropicale. Medicamentele si tratamentele pe care le-am fi putut gasi acolo vor disparea in curand si,, odata ce acest lucru se va intampla, natura nu ni le va da niciodata inapoi. Asa ca nu iti fa griji pentru datul inapoi, daca ti se pare in regula. Doar ai grija ca prezenta ta sa nu intrerupa echilibrul. Daca observi o arie salbatica care incepe sa se piarda, fiind secerata de tine sau de altii, alege alta. In acest fel te poti asigura ca tu si cei care vin dupa tine vor avea acces la acele resurse pentru multi ani de acum inainte.
Poti folosi o singura corespondenta dintr-o categorie (de ex. o iarba cilindrica) sau mai multe corespondente de mai multe categorii . Este adevarat ca , cu cat incorporezi mai multe in lucrarile tale, cu atat sansele de reusita vor fi mai multe, totusi nu te da peste cap sa le incerci pe toate. Intre 3 si 5 corespondente fizice ale naturii (fara a include corespondentele de timp), ar trebui sa fie mai mult decat suficiente pentru a indrepta curentul in favoarea ta, indiferent de cat de grava sau dificila este sarcina. Chiar si una este de ajuns adeseori, cele aditionale fiind adaugate prin securitate, mai degraba decat din necesitate.

Ierburile, plantele si copacii cresc din pamant si il imprima cu semnatura energiei lor corespunzatoare, prin ADN-ul lor. Orice lucru crescut (si cu toata speranta sanatos –evita plantele bolnave sau pe moarte, caci energia lor va fi mult mai redusa si cateodata chiar se va opune energiei plantelor sanatoase) va avea influente puternice asupra mediului tau. Mai mult , produsele derivate din esentele extrase din ierburi si plante sanatoase sunt de asemenea foarte utile in magie. De ex. , desi uleiurile si esentele par sa fi fost alterate in mod dramatic de la formele originale ale ierburilor, procesele intrebuintate nu afecteaza serios tiparele de energie si nu sunt necesari decat foarte putini chiar deloc aditivi chimici, retinand astfel aproape toata potenta originala. Cristalele, de asemenea, reprezinta o foarte puternica sursa de energie , caci si ele sunt crescute in natura, desi nu in acelasi mod ca plantele sau alte organisme vii. Cristalele sunt considerate de catre unii ca emana energii mult mai puternice decat orice alte corespondente ale naturii, de unde si folosirea lor extinsa in ritualurile de vindecare si Alinierile de Chakre. Cand este vorba de stabilirea fundamentului pentru magie, nu poti intrece puterea cristalelor. Acestea sunt necostisitoare si usor de utilizat, simpla lor prezenta facand cea mai mare parte din lucrarea magica. Cand actionezi pe cont propriu , fara o vraja anterior scrisa la care sa te raportezi, incearca sa te rezumi la una sau doua corespondente, din nu mai mult de 5 categorii (de preferinta trei, in special la inceput, daca deabia te-ai apucat de magie – poate o iarba, un ulei si o piatra pretioasa).Mediul tau inconjurator nu se poate decat stabiliza si, dupa aceea poti adauga una sau doua din celelalte forme de magie (spirituala sau mentala), pentru a da un impuls in plus lucrarii, necesar pentru reusita acesteia. Prin practica, vei putea decide in scurt timp cu care corespondente ale naturii (si cate) lucrezi cel mai bine.

In categoria ierburilor, exista mai multe ierburi care semnifica din punct de vedere magic tamaduirea. In lista sunt enumerate : Limba naparcii, cuisoarele englezesti, amarantul, angelica, frunzele de dafin, balsamul de lamaie, balsamul de Gelahad, orzul, scortisoara, eucaliptul, fenelul, feriga, ruta caprei, iarba neagra si multe altele, care pot fi folosite in lucrarile magice pentru tamaduire.

Trandafirii, de exemplu, sunt amintiti in orice lista de corespondente de ierburi disponibila. Motivul este ca trandafirii sunt foarte eficienti in magie. Aceasta este o corespondenta pe care poti paria ca este compatibila cu lucrarile ritualice din aria ta. Asa ca tine ochii deschisi la diferitele surse de informatie si experimenteaza! Multe categorii de corespondente sunt disponibile din aceasta sursa, astfel ca poti invata despre ele si poti pastra o referinta de lucru pentru exemplele comune, cat si cele obscure. Oricum, exista si o lista a celor mai comune corespondente folosite in magia de astazi si de-a lungul timpului. Acestea nu sunt doar cele mai probabile de a functiona in magie, ci si cele mai usor de gasit (si de obicei cele mai necostisitoare).

Sursa: Christian & Miriam Dikol - ,,Carte de vraji"

PARTEA I

De-a lungul anilor, s-au dezvoltat sisteme de corespondente care atribuiau anumite calitati si aspecte celor sapte planete vechi din astrologie. Fiecarei planete ii era atribuit un zeu sau o zeita, care intrupa atribuitele pe care doreau anticii sa le invoce. Fiecarui zeu si fiecarei zeite ii erau atribuite o ora pe zi, o culoare, un parfum, un metal, un numar, o semnatura, o planta, un mineral, o nota muzicala si un animal sau o pasare.


Corespondentele naturii

Corespondentele naturii sunt unelte vrajitoresti si ale magicienilor, folosite la indeplinirea unui tip de magie numita MAGIA NATURALA. Magia naturala implica organizarea anumitor obiecte si substante din natura astfel incat curentul de energie din atmosfera sa intre in armonie cu dorintele magicianului/vrajitoarei.
Corespondentele naturii pot fi orice este natural, nealterat cu mult fata de starea originala. De exemplu, ierburile pot fi adeseori folosite de practicienii magiei pentru a creea schimbari sau lucrari ritualice. Ierburile pot fi recoltate din locatii salbatice,cum sunt padurile si campurile, sau pot fi crescute pe langa casa. Puterea acestora va fi la fel de mare. Ierburile pot fi apoi uscate,faramitate sau presate, astfel ca sa fie extrase uleiurile pretioase din ele sau sa poata fi folosite pentru amestecuri de esente.Oricum,plantele (pietre pretioase, lemnul) tot trebuie sa provina din natura.
Trebuie sa fie cultivate cumva (sau formate in mod natural) pentru a purta tiparele adecvate de energie si pentru a fi utile.
Ierburile si uleiurile care provin din plante nu vor purta acelasi tipar specific de energie daca esentele lor sunt generate in mod artificial intr-un laborator.Corespondentele naturii isi vor pierde potenta in magie, atunci cand sunt combinate cu culori si conservanti artificiali.

Daca am nevoie de aceste lucruri

Din toate timpurile este cunoscut ca in lumea noastra , un curent de energie se misca si freamata in jurul nostru. Diferite tipuri si concentrari de energie se ridica si coboara in mod constant , afectand evenimentele din viata noastra , intr-un grad sau altul, ca o barca ce se leagana pe valuri.
Scopul folosirii corespondentelor naturii este de a influenta acel curent, astfel incat sa curga in armonie cu tiparele de energie ale dorintelor noastre.
Iata un exemplu pentru simplificare : este putin posibil ca o minte aruncata spre apus, in vanturile zdrobitoare de la rasarit, ale unui uragan , sa ajunga prea departe (probabil ca mingea ar ajunge propulsata inapoi, drept in capul nostru). De asemenea, nici nu te astepti ca un inotator sa reuseasca sa inoate prea mult impotriva curentului dintr-un fluviu puernic.
Cel mai bun inotator, cu cei mai puternici muschi si cel mai avansat antrenament, n-ar avea nici cea mai mica sansa si, chiar daca ar avea, ar trebui sa munceasca din greu pentru ea.Pe de alta parte, daca arunci o minge spre apus, in vanturile uraganului care bat dinspre vest, mingea ar ajunge foarte departe. Chiar mult mai departe decat ai putea-o arunca vreodata daca aerul ar fi linistit. 
Acesta este scopul Magiei Naturale si al sistemului de corespondenta pe care il folosesc practicienii. Scopul este sa suplimenteze lucrarile Magiei mentale si spirituale cu energia din afara ta, imbunatatind astfel sansele de reusita.De asemenea, trebuie sa te asiguri ca acel curent de energie din jurul tau nu lucreaza contrar intentiilor tale, caci ar fi ceva care poate zadarnici planurile pana si ale celui mai avansat maestru.


Trebuie sa le folosesc?


Cu siguranta, nu. Exista 3 tipuri de magie. Magie Naturala este doar una dintre ele, celelalte fiind Magia spirituala si ultima..magia mentala.
Ca vrajitoare sau magician, cel mai probabil este ca ai folosi cel putin una dintre cele 3 metode de magie, chiar daca lucrarile tale au o natura mai mult religioasa (caz in care trebuie sa folosesti magia spirituala). Practica specifica a trafitiei magice, chiar daca este eclectica, depinde in intregime de tine.
Unii magicieni de haos, pentru a da un exemplu, folosesc Magia mentala aproape exclusiv in lucrarile lor de magie. Altii nu folosesc alte corespondente, decat lumanarile (din punct de vedere tehnic, o corespondenta a naturii, datorita formei, culorii si actiunii lumanarii, care corespunde de obicei intentiei de practicare si provine din natura), in timp ce altii incorporeaza toate trei formele de magie, inclusiv Magia spirituala,prin intermediul utilizarii formelor gandirii si alte forme de energii create in mod ritualic.Chiar daca unii magicieni de haos se folosesc de orice unealta pe care o au la dispozitie, nu se asteapta acest lucru de la ei.Nici de la tine nu se asteapta nimeni sa utilizezi toate uneltele pe care le folosesc altii ca sa atinga scopuri similare. In timp ce unele vrajitoare evita folosirea corespondentelor naturii, in parte din cauza istoriei si a traditiei indelungate a magiei naturale cu vrajitoria, multi magicieni prefera sa ramana la magia mentala si spirituala.Aceasta este pur si simplu o chestiune de alegere.Cu adevarat, magia poate functiona fara a folosi deloc corespondentele naturale, iar a spune altceva inseamna sa minti cu grosolanie. Oricum, istoria a dovedit de multe ori ca rezultatele remarcabile prin magie, fara a apela la corespondentele naturale, sunt mai greu de realizat, din doua motive. Unul este ca, fara surplusul de energie din natura, trebuie sa lucrezi mai mult si mai greu pentru a suplimenta energia care ai fi primit-o pe gratis, prin adaugarea unor obiecte din natura. Un alt motiv este ca, in afara faptului ca esti incapabil din punct de vedere psihic, nu poti spune niciodata in care „directie” circula curentul. Se misca in armonie cu dorintele tale sau in sens invers?
Puterea naturii este enormal, mult mai mare decat orice energie pe care am putea-o inconjura cu usurinta (sau constient) pe cont propriu.Acest lucru este demonstrat prin puterea unei tornade care poate demola o casa dintr-un cartier, lasand casa vecina neatinsa. A te astepta sa fii capabil sa te opui naturii si sa iesi intotdeauna victorios este un lucru naiv. Astfel , intrebarea care se pune tine de statistica. Daca doresti sa-ti concentrezi toata atentia asupra altui tip de magiesi sa nu tii cont de sansele reduse de reusita, atunci corespondentele naturii nu sunt esentiale. Oricum, daca vrei sa crezi ca orice actiune trebuie sa aiba cea mai mare sansa de succes posibila, atunci a invata cateva corespondente ale naturii, ar avea o valoare inestimabila. NU trebuie sa le inveti pe toate. Vei descoperi ca pana la urma si una sau doua sunt suficiente pentru majoritatea ritualurilor. Oricum , este recomandabil ca, acei practicieni care doresc sa excluda aceasta forma de magie din lucrarile lor, ce putin sa ia in considerare verificarea corespondentelor de timp, inainte de a incepe o lucrare importanta. Chiar daca nu vrei sa astepti pana in momentul propice al lunii, saptamanii, etc. , cel putin poate ai vrea sa te asiguri ca acel curent de energie nu este in opozitie cu intentiile tale.
Lucrarile marunte ca acestea pot face diferenta cea mai mare si pot dezvalui mare parte din misterul intrebarii de ce unele lucrari reusesc, iar altele sunt supuse esecului.


Daca magia se face pe placului unui zeu sau altui spirit.

Multi oameni incep sa practice magia fara nici o cunostinta despre ceea ce fac. Unii oameni cred ca scopul organizarii corespondentelor naturale este doar de a calma anumite spirite. In unele cazuri este adevarat. Diferite spirite legate de lumea noastra reactioneaza si raspund la tiparele oglindite de energie ale corespondentelor naturii din Planul Astral. Adica ierburile, uleiurile, lumanarile, etc., pe care le organizam in planul fizic, actioneaza ca un far pentru spiritele rezidente in Planul Astral.
Unele spirite vad aceasta practica ca o comunicare, spunandu-le cine le este deschis, cat si care fiinte fizice sunt destul de cognoscibile (si cateodata indeajuns de merituoase), pentru a se deranja sa le raspunda. Alte spirite se hranesc cu adevarat din energia ce ia nastere din lumanarile aprinse si parfumurile mocnite. Unele spirite se hranesc chiar si cu energia mentala pe care o radiaza oamenii si animalele cand esentele fine ale uleiurilor aromoterapeutice patrund in mediul inconjurator.
Toate scenariile de mai sus imbunatatesc relatia magicianului cu spiritele prin simpla comunicare sau, in unele cazuri, prin furnizarea unui spirit cu ceva (de obicei energie) care este dorit sau necesar pentru a-si continua propria existenta. Acest schimb de marfuri (energia noastra in schimbul atentiei sau favorurilor) este comuna in Magia spirituala si este considerat ca un fel de ofranda sau sacrificiu. Oricum, exista mai multe motive fundamentale pentru folosirea corespondentelor naturale. Mai mult, aceasta metoda de magie furnizeaza fundamentul specific pentru implementarea Magiei spirituale sau mentale, daca alegem sa le folosim pe amandoua. Din nefericire, prea multi practicieni considera in mod gresit ca corespondentele naturii nu au alta valoare in afara de a crea o relatie de lucru temeinica cu sau prin ofranda sacrificiala catre un spirit. Iar daca aleg sa nu practice Magia spirituala, se mira de ce ar trebui sa se deranjeze cu aranjarea corespondentelor pentru a face pe plac spiritelor de care nu le pasa. Cu exceptia acestei presupuneri eronate, multi practicieni isi neaga singuri o sursa rapida de putere si succes in lucrarile lor.

Cum faceau magie naturala oamenii in trecut

Oamenii din timpurile stravechi se sprijineau in mod hotarat pe corespondentele naturii pentru a imbunatati toate ariile din vietilor lor, prin mijloace magice si medicinale. Desigur, ei nu aveau acces la medicina moderna si de aceea erau multi stimulati sa invete despre darurile din jurul lor pe cat de curand posibil. Astazi beneficiam de pe urma experimentelor pe care le-au facut cu mii de ani inainte pentru a afla ce anume functioneaza si ce nu. Ceea ce au invatat a fost sa identifice tiparele specifice de energie pe care le sustine fiecare iarba, ulei, culoare, copac, etc. , si cum pot fi folosite acestea pentru a imbunatati vietile, fie prin investirea lor, fie prin folosirea in anumite actiuni ritualice. Singurul motiv pentru care listele corespondentelor naturii au supravietuit acest timp este pentru ca functioneaza. Sistemele ineficiente (magice sau mundane) nu dureaza prea mult timp, iar cele eficiente sunt profesate, mostenite si imbunatatite de-a lungul timpului.Astazi folosim corespondentele naturii datorita eficientei lor, mai degraba decat a talismanelor antice.Cunoscuta pt proprietatile sale puternic protectoare si inspiratoare de iubire, radacina de matraguna este cea mai populara corespondenta din cercurile pagane de astazi , in ciuda faptului ca este, de asemenea si o otrava mortala, periculoasa chiar si la atingere. 

Sursa: Christiam & Miriam Dikol - ,,Carte de vraji"

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire